Gerealiseerde projecten

Kerstdiner voor Senioren Collectief Haaglanden

Kerstdiner bij Senioren Collectief Haaglanden

Op 18 december organiseerde Senioren Collectief Haaglanden een kerstdiner voor 45 bewoners van de Florence flat. Zara Kacharmanova van Axxicom Thuishulp heeft zich tijdens het kerstdiner ingezet als vrijwilliger. "Het aantal aanwezige gasten was uiteindelijk hoger dan verwacht, maar de vrijwillgers hebben hard gewerkt om er voor iedereen een hele mooie avond van te maken. Ik heb zelf een driegangen maaltijd gekookt en een aantal feestelijke voorafjes voorbereid. De gasten waren erg tevreden en hebben genoten van deze avond" aldus een trotse Zara. 

Stichting Taalkoppels Gouda

Facilicom Foundation sponsort alfabetiseringsproject van Stichting Taalkoppels Gouda

Op 26 november 2018 heeft het bestuur van de Stichting Taalkoppels Gouda een subsidie van €1.000,- van Facilicom Foundation ontvangen voor het alfabetiseringsproject dat de stichting ten behoeve van inburgeraars in Gouda en omgeving zal uitvoeren.

"Wij zijn heel blij met deze bijdrage. Hiermee kunnen we een aantal mensen hopelijk een betere toekomst in ons land bieden door ze de beginselen van onze taal te leren en ze zo te laten integreren in onze samenleving," aldus Henk Revoort, voorzitter Stichting Taalkoppels Gouda. 

Ouderen eten samen met schoolkinderen

In Westerbroek hebben een aantal dames het project 'Samen (w)eten we het beter' opgestart, schoolkinderen en ouderen eten dan gezellig samen. Linda Bodewes van Trigion heeft voor dit project een aanvraag bij de Foundation gedaan. ‘Hiervan konden ze een koelkast, warmhoudbakken en eten kopen. Ik zie elke keer dat de ouderen maar ook de schoolkinderen het geweldig vinden om met elkaar te eten. De ouderen komen uit hun isolement en de kinderen praten graag met de ouderen,’ aldus een enthousiaste Linda. 

Woonkamerfeestje bij Stichting Daelzicht

Op zaterdag 4 augustus was het een vrolijke boel in de woonkamer van Savelberg Koningslust. De cliënten hadden alles leuk versierd en buiten werd de barbecue aangestoken.

‘Veel cliënten zijn eenzaam, omdat ze geen familie meer hebben of familie niet vaak aanwezig kan zijn. Voor hen was het fijn als er iets wordt georganiseerd waar zij ook zonder familie aan deel kunnen nemen. Het deed me goed deze mensen te zien lachen, smullen, zingen en genieten van de muziek. We kunnen terugkijken op een geslaagd feestje,’ aldus Heidy Driessen van GomZorg.

Domaine des Dames voor Stichting Hulphond

Zaterdag 21 april 2018 organiseerde de Lionsclub Domaine des Dames een lifestyle springmarket om geld in te zamelen voor Stichting Hulphond. Facilicom Foundation heeft € 500,- bijgedragen aan deze markt die plaatsvond in het streekmuseum van Krimpen a/d IJssel.

Myra Rijnberg van Gom vertelt: “Het is enorm veel werk geweest om het evenement te organiseren, maar het resultaat was geweldig. Mede door de gift van Facilicom hebben we er een mooi evenement van kunnen maken en hebben we veel geld verdiend waar we de Stichting Hulphond en andere goede doelen blij mee hebben kunnen maken.”