Hoofdkantoor Facilicom Group

Het facilitaire hoofdkantoor van Facilicom

Het facilitaire kantoorgebouw

In het jaar 2006 trok Facilicom Group in het meest facilitaire kantoorgebouw van Nederland. In dit hoofdkantoor is vanuit allerlei divisies vakkennis verwerkt: van de juiste locatiekeuze tot schoonmaak en catering. Het bedrijf geeft met het pand op bedrijventerrein in Vijfsluizen te Schiedam een visitekaartje af van wat er vandaag de dag zoal mogelijk is aan toegepast facilitair management en duurzaam ondernemen.

Denk daarbij aan schoonmaken, onderhoud, catering, beveiliging, energieopwekking en klimaatbeheersing. Het hoofdkantoor is uniek door de integrale aanpak van alle onderliggende technische installaties en toegepaste systemen en de vele slimme exploitatieoplossingen. Het pand met een kantooroppervlakte van 11.500 m² beslaat 15 bouwlagen en werkplekvoorzieningen voor 500 medewerkers. 

Facilicom deelt kennis met boek 'Het facilitaire kantoorgebouw'

Tijdens de realisatie van het gebouw is de vraag opgekomen hoe we de kennis die in het gebouw zit, kunnen delen met het werkveld facility management. Het idee is ontstaan om een boek te maken specifiek voor HBO-opleidingen facility management. Samen met docenten van de diverse opleidingen is het boek 'Het facilitaire kantoorgebouw' tot stand gekomen, wat een verplicht studieboek voor studenten van de HBO opleiding facility management is.