202027okt

'Ook als je iets kleins doet, kun je het verschil maken'

202027okt

In het dagelijks leven is Yvonne Kapoen werkvoorbereider bij Breijer Legionella. Daarnaast zet zij zich in als vrijwilliger bij de Facilicom Foundation.

Als ambassadeur breng ik de Foundation onder de aandacht bij mijn collega’s. Ik ga bijvoorbeeld naar de meetings voor onze medewerkers in de buitendienst om folders uit te delen en te vertellen dat iedereen die een lokaal goed doel wil ondersteunen, een bijdrage kan aanvragen bij de Foundation. Daarnaast coördineer ik op het hoofdkantoor van Breijer acties vanuit de Foundation. Eind 2018 hadden we een actie om winterkleding in te zamelen, en een actie voor Resto Van Harte. Voor 7 euro konden mensen een hartje kopen. Voor dat geld organiseert Van Harte buurtmaaltijden in arme, kwetsbare wijken. De 60 hartjes waren in een mum van tijd uitverkocht. En de Foundation heeft dat aantal verdubbeld. Dat is natuurlijk een mooi resultaat, daar word ik heel enthousiast van.

Waarom ik dit doe? Het past bij hoe ik in het leven sta. We leven niet alleen voor onszelf maar zijn verbonden met anderen. Welvaart is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je het goed hebt moet je delen, vind ik. Dat kan in geld maar ook door je in te zetten voor je medemens. In mijn eigen leven ben ik vrijwilliger in de kerk. Een aantal jaar geleden ben ik voor een vrijwilligersproject in Ghana geweest, waarbij ze meisjes die op straat leven opvangen en een vak leren. Het is een ervaring geweest die ik nooit meer zal vergeten. Met twee van die meiden heb ik nog steeds contact. Eén van hen volgt nu een opleiding tot verpleegster. Zo zie je maar: ook als je iets kleins doet kun je het verschil maken.’

Dit interview is eerder verschenen in Happy People, het magazine van en voor iedereen binnen Facilicom Group.

Word ook ambassadeur!

De Facilicom Group Foundation heeft de actieve steun van enthousiaste collega’s die zich als ambassadeur inzetten. De ambassadeurs, vertegenwoordiging van alle Facilicom bedrijven, denken mee over nieuwe projecten van de foundation maar zijn vooral actief in het promoten van de foundation en activiteiten onder de collega’s. Draag jij de Facilicom Foundation een warm hart toe en wil jij je ook actief inzetten als ambassadeur? Stuur dan een e-mail naar info@facilicomfoundation.nl.