202015sep

Hoe een kleine bijdrage een groot gebaar kan worden

202015sep

Een bloemetje voor iemand die opknapt van corona. Een bioscoopbon voor een kennis die zonder werk zit. Of een dinercheque voor de mevrouw die belangeloos mantelzorger is. Aan die zaken dachten we toen we begin juni de actie ‘Kleine bijdrage, groot gebaar’ startten: aardigheidjes ter waarde van €25 voor mensen die in deze coronatijd wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Met deze actie wilden we Facilicom-collega’s de mogelijkheid om een ander blij te maken, op onze kosten.

Hoe anders bleek het te zijn. We kregen aanvragen voor een bigshopper vol met boodschappen, bedoeld voor een buurvrouw die kookt voor ouderen en zieken. Een andere aanvraag was een voorraad hondenbrokken voor een vrouw die het belangrijker vond dat haar hond in deze tijd goed te eten had dan zijzelf. Het zijn voorbeelden die laten zien hoe hoog de nood overal is. In heel veel gevallen werd het bedrag besteed aan heel alledaagse dingen, zoals boodschappen.

100 aanmeldingen ontvangen
Uiteindelijk hebben we ruim 100 aanmeldingen ontvangen. De aanvragen en de reacties achteraf zijn vaak erg leuk en hartverwarmend. Bijvoorbeeld de aanvraag van Carola die een verwenpakket kocht voor een collega die haar tijdens ziekte heeft geholpen door te helpen met schoonmaken en boodschappen doen. Of Merna die een lekker luchtje kocht voor haar zus, omdat zij haar baan is verloren tijdens de coronacrisis.

Wij kijken terug op een succesvolle actie en zijn blij met alle mooie reacties. ‘Iets’ doen om het leven van andere mensen leuker te maken. Daarom zijn we de Facilicom Foundation begonnen. Dat doel is in deze tijd actueler dan ooit. Veel mensen zijn extra geraakt door de coronacrisis. Mensen die het toch al moeilijk hadden. Mensen die eenzaam zijn. En mensen die dolblij zijn als iemand zich om hen bekommert, ook al is het maar met een kleine bijdrage.