202113jan

Nieuwe ontmoetingsruimte voor Voedselbank Veenendaal

202113jan

In navolging op de verbouwing bij Voedselbank Apeldoorn en Voedselbank Rotterdam was het eind 2020 de beurt aan Voedselbank Veenendaal.  Zij hadden de wens om de voormalige medewerkerskantine om te bouwen tot een inspirerende ontvangstruimte en ontmoetingsplek.  

Deze ruimte was, net als de rest van het gebouw, sterk gedateerd en had weinig sfeer. Het uitgangspunt was om de ruimte opnieuw in te richten, waarbij het creëren van een huiselijke sfeer centraal stond. Zodat klanten zich op hun gemak voelen en onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje kunnen maken.  De ruimte moest voldoende zitplekken, een kinderhoek en parkeerruimte voor scootmobiels hebben. Ook werd de ruimte uitgerust met ledverlichting en sfeerverlichting. 

Met de ondersteuning van onder andere de Facilicom Foundation werd het voor de Voedselbank mogelijk om deze ruimte te verbouwen en in te richten. In november is de locatie geopend en het resultaat mag er zijn! 

Nieuw winkelconcept

Deze ondersteuning komt voort uit de overeenkomst die de Facilicom Foundation september 2020 is aangegaan met de Voedselbank Veenendaal. De Voedselbank in Veenendaal is sinds december ingericht volgens het zogenoemde winkelconcept. Dit winkelconcept zorgt ervoor dat de cliënten meer regie hebben en de beleving bij de Voedselbank verbetert. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van de Foundation: ‘Een inspirerende leefomgeving. Ook als die niet vanzelfsprekend is.’ Wij zijn blij om een bijdrage te kunnen leveren aan dit prachtige concept en hopen hiermee het bezoek van de klanten van de Voedselbank inspirerender te maken.